BREAKING NEWS

Giliran Diana Amir PERLI Abby Abadi...

“Bagi saya politik itu bukan agama. Jadi setiap dari kita harus menyokong sesiapa sahaja pemimpin (Islam) yang mahu menegakkan hukum Islam tidak kiralah ianya datang dari parti manapun dan mana tahu dekat parti yang lain pun ada individu yang bagus jugak dalam menegakkan Islam.

"Jadi terpulang pada setiap individu untuk menyokong pemimpin yang dirasakan sesuai dengannya,” kata Diana seperti dirinya yang tidak begitu arif dalam selok-belok dunia politik, Diana lebih selesa untuk tidak terlalu ekstrim berbicara.

Malah, pendekatan untuk berdiam diri itu lebih baik dilakukan untuk satu-satu isu yang timbul.

“Cuma bagi saya tentang politik ni ataupun apa apa yang berkenaan dengan polisi sepertinya lebih baik jangan nak komen sangat melainkan kita ada kemahiran dalam bidang tersebut. Macam saya tak tahu sangat, jadi lebih baik saya diam je daripada berkata sesuatu yang saya sendiri pun tak pasti,” katanya.

Mengulas tentang isu apabila artis wanita bertudung, punca rezeki tidak ada dalam dunia hiburan, Diana menolak pendapat itu.

“Saya tidak setuju jika ada individu yang mengatakan jika kita menyokong mana mana parti politik periuk nasib artis ini akan tejejas, diorang yang menyokong sesuatu parti politik itu pun akan disokong oleh parti politik tersebut dan tak rasa periuk nasi mereka akan tertutup.

“Untuk artis yang berhijrah kena kuatkan semangat sebab banyak cabaranya nanti.

Kita sentiasa kena ingat yang kita berhijrah ini untuk mendapat redha dari Allah SWT. Jadi jangan risau dengan apa pun yang berlaku, yang penting kita nak dapatkan ganjaran di akhirat bukan didunia ini. Di dunia ni buat pening kepala sahaja. Lebih baik kita fokus untuk ganjaran yang lebih besar di sana kelak,” kata Diana.

5 ulasan :

 1. mmg betul apa yg diana amir ckpkan tu

  BalasPadam
 2. Politik bukan agama...tapi agama itu ada dimana2....Islam itu Ad-Din...cara hidup..selagi kita hidup...selama itu lah Ad-Din tadi harus ada pada kita...politik juga terjadi dalam kehidupan manusia..jadi tidak patutkah kita berpolitik dengan baik menggunakan kaedah Islam?...
  Kita harus menyokong pemimpin yang mengekkan Islam...jadi antara smuanya..yang mana lebih memperjuangkan Islam?...

  BalasPadam
 3. Tentulah umno... Pas langsung x bina islam malah meruntuhkannya.. Kalau dulu dialah paling sibuk nak tubuhkan negara islam skrang smua dah hilang dan mmg jelas dia ikut kata dap... Itu tak der sapa2 dpt nafikan.

  BalasPadam
 4. haha..umno memperjuangkan islam? umno x ikut telunjuk mca ka? bg contoh umno tu memperjuangkan islam boley x?

  BalasPadam
 5. Cntoh umno mghdupkn islam,,aku nk tnya ang,,ang dari kecik smpai bsar ddk kat mana??malaysia???dari ang kecik smpai ang bsar sapa yg mentadbir negara??? Pnh ang dngr melayu dtindih,.ang pnh ada mslh dgn khdpn ang,,

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online