BREAKING NEWS

Wardina bakal jadi calon Pakatan di Lembah Pantai?

Umno/BN melaungkan syarat untuk menjadi calon mereka seseorang itu mestilah menjadi 'winnable candidate'. Apa yang mereka maksudkan sebagai calon boleh menang itu?.

Ada cadangan dari Pakatan Rakyat supaya meletakkan calon mereka kesemuanya daripada mereka yang mempunyai rupa paras yang amat elok di tambah dengan perangai yang baik dan otak yang bijak, kemenangan sudah pasti menghampiri Putrajaya.

Kajian yang dijalankan terhadap kesan rupa paras dalam menerima undian rakyat di Jerman mendapati mereka yang ada rupa paras yang elok mendapat lebihan undian sebanyak 15% daripada calon biasa.

Itu belum diambil kira dengan ketelusan, kebijaksanaan dan lain-lain. Kita mungkin berkata kajian tersebut adalah di Eropah dan tak sesuai dengan budaya negara kita.

Tetapi kajian yang sama juga dijalankan di Taiwan negara Asia yang satu kufu dengan kita mendapati perbezaan lebih undi pada mereka yang ada rupa paras yang elok juga amat tinggi sebagaimana di Eropah tadi.

Rumusannya PR hendaklah mencari calon yang cukup elok rupa parasnya, lebih elok lebih bagus untuk menarik jumlah undian yang tinggi berbanding calon Umno/BN yang kebanyakannya buruk-buruk rupa paras mereka.

Calon seperti Nurul Izzah adalah cukup baik, Cantik, Bijak dan Jujur serta kuat bekerja. Tambah lagi ramai calon sebegitu, Wardina seumpamanya....?

Sumber blog pencacai Pakatan.

3 ulasan :

 1. media titiwangsa17 April 2012 8:48 PG

  diorang tak mau letak aisyah "janji manismu" bertanding kat parlimen ampang ke??hehehehe.....

  BalasPadam
 2. Kah kah kah anjing pakatan perasaan lebih !

  BalasPadam
 3. Calon seperti Nurul Izzah adalah cukup baik, Cantik, Bijak dan Jujur serta kuat bekerja. Tambah lagi ramai calon sebegitu, Wardina seumpamanya....?
  _____________________________________________
  malaysia akan bertambah maju kalau nurul izzah ni ganti tpt kak ijat...

  KAHKAHKAH...

  betina ni nanti amik loan kerajaan untuk bela babi(BROTHER ANWAAR BIN IBRAHIM)...

  PEJUANG HAMAS...

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online