BREAKING NEWS

Biar miskin harta.., tapi kaya akhlak..


Serius hati jantan gua tersentuh bila tengok gambar pakcik dengan kucing ni.. Sebak juga lah dada gua bila tenung lama-lama gambar tu..

Biarpun pakcik tu sekadar peminta sedekah, dia sanggup berkongsikan nasi bungkusnya dengan kucing terbiar di tepi jalan..

Gua salute dengan pakcik tu.. Biar miskin harta, tapi kaya dengan akhlak terpuji.., satu perkara yang dah makin pupus dalam dunia ni beb..

Zaman sekarang ni memang susah nak cari manusia yang benar-benar ikhlas.. Khususnya dikalangan kawan-kawan sendiri..

Depan kita memang baik, tapi dibelakang kita, bukan setakat pisau.., kapak pun dia asah untuk tikam kita beb..

Ada jugak kengkawan yang tak boleh tengok orang lain berjaya.., mulalah dorang dengki dan hasut sana sini untuk jatuhkan kawan tersebut..

Prinsip dorang..., duit diutamakan., kawan pergi mampos lahhh..., janji mahsyukk.. Pasal tu lah ada yang sanggup 'pijak' kepala member untuk kepuasan sendiri..

Jangan heran beb.., ni semua realiti yang ada disekeliling kita.. Memang rare lah kalau boleh jumpa kawan yang sanggup susah senang bersama.. Dalam mimpi ada lah kot?

Sebab tu lah ada pepatah melayu kata.., "kawan ketawa ada dimana-mana.., tapi kawan menangis susah nak jumpa.."


p/s: Gua sampai sekarang tak jumpa lagi kawan yang mampu susah bersama.. Harap-harap, dapatlah jumpa sorang sebelum gua 'tutup mata'...

2 ulasan :

  1. Sebelum kita mencari kawan yang sanggup susah bersama mari kita cek diri kita samada kita sanggup susah bersama orang lain...kalau kat dalam diri kita tak ada jangan harap lah nak jumpa dalam diri orang lain.....

    BalasPadam
  2. My heart is touched! :)

    BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online