BREAKING NEWS

Gambar terbaru Chua Soi Lek berbogel tersebar..


Sekeping gambar yang menyerupai Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dalam keadaan bertelanjang telah diedarkan melalui Facebook.

Gambar berkenaan menunjukkan seorang lelaki dengan kepala Chua memegang sebilah parang dalam keadaan bertelanjang bulat dengan tertera perkataan: "Jika Lynas beracun, saya akan potong" yang menutup bahagian kemaluan pada gambar itu.

Perkataan "saya akan potong" atau "wo qie diao" dalam bahasa Mandarin adalah istilah yang digunakan oleh masyarakat Cina untuk mengambarkan sesuatu yang sukar dipercayai.

Pada sidang media hari ini, timbalan pengerusi MCA Wilayah Persekutuan Frankie Gan Joon Zin berkata gambar palsu yang diubahsuai itu adalah sesuatu yang melampau.

Katanya, empat menteri MCA yang menganggotai kabinet telah bekerja keras untuk memastikan bahawa loji Lynas tidak akan mendatangkan bahaya kepada orang ramai.

"Saya ingin bertanya kepada pelukis (ilustrasi): Adakah anda sebegitu benci terhadap MCA?

"Jika loji Lynas benar-benar berbahaya, adakah anda fikir MCA akan menerimanya?" soal Gan.

Dakwanya, warga maya sedang dikelirukan oleh kumpulan-kumpulan tertentu sehingga mencetuskan mereka membuat gambar palsu itu.

4 ulasan :

 1. salah soalan lah taiko, lu patut taya itu orang, lu kasi update itu gambar pakai apa? ipad ke komputer ke black berry ke samsung ke..

  lepas tu lu taya balik lu tau tak itu semua memerlukan rare earth untuk berfungsi kalau tak sokong lynas kenapa pergi beli ini barang semua...kalau takder permintaan takder lah pengeluaran...

  BalasPadam
 2. setakat kuar gambar tu puak MCA dah mengelabah. nak potong anu ke kalau lynas tu beracun? so apa chua soi lek takut sebab lynas memang bukan loji nuklear.

  BalasPadam
 3. Tak taulah sebab belum dapat dipastikan samada MCA tu suka bontot atau tidak.

  BalasPadam
 4. Rasanya video Anwar langgan pelcur perlu disebar luas-luas agar rakyat semua tahu siapa dia sebenarnya!!

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online