Gambar terbaru Chua Soi Lek berbogel tersebar..

Posted by MPP On Selasa, 6 Mac 2012 4 comments

Sekeping gambar yang menyerupai Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dalam keadaan bertelanjang telah diedarkan melalui Facebook.

Gambar berkenaan menunjukkan seorang lelaki dengan kepala Chua memegang sebilah parang dalam keadaan bertelanjang bulat dengan tertera perkataan: "Jika Lynas beracun, saya akan potong" yang menutup bahagian kemaluan pada gambar itu.

Perkataan "saya akan potong" atau "wo qie diao" dalam bahasa Mandarin adalah istilah yang digunakan oleh masyarakat Cina untuk mengambarkan sesuatu yang sukar dipercayai.

Pada sidang media hari ini, timbalan pengerusi MCA Wilayah Persekutuan Frankie Gan Joon Zin berkata gambar palsu yang diubahsuai itu adalah sesuatu yang melampau.

Katanya, empat menteri MCA yang menganggotai kabinet telah bekerja keras untuk memastikan bahawa loji Lynas tidak akan mendatangkan bahaya kepada orang ramai.

"Saya ingin bertanya kepada pelukis (ilustrasi): Adakah anda sebegitu benci terhadap MCA?

"Jika loji Lynas benar-benar berbahaya, adakah anda fikir MCA akan menerimanya?" soal Gan.

Dakwanya, warga maya sedang dikelirukan oleh kumpulan-kumpulan tertentu sehingga mencetuskan mereka membuat gambar palsu itu.

4 comments:

Tanpa Nama berkata...

salah soalan lah taiko, lu patut taya itu orang, lu kasi update itu gambar pakai apa? ipad ke komputer ke black berry ke samsung ke..

lepas tu lu taya balik lu tau tak itu semua memerlukan rare earth untuk berfungsi kalau tak sokong lynas kenapa pergi beli ini barang semua...kalau takder permintaan takder lah pengeluaran...

YB Raz berkata...

setakat kuar gambar tu puak MCA dah mengelabah. nak potong anu ke kalau lynas tu beracun? so apa chua soi lek takut sebab lynas memang bukan loji nuklear.

pukimaq berkata...

Tak taulah sebab belum dapat dipastikan samada MCA tu suka bontot atau tidak.

musyahir berkata...

Rasanya video Anwar langgan pelcur perlu disebar luas-luas agar rakyat semua tahu siapa dia sebenarnya!!

Catat Ulasan

Media Online

Share

MPP Online