BREAKING NEWS

RAYER MENANG!!! POLIS TANGKAP 13 MELAYU PENANG..


Akibat dari rempuhan masuk ke bangunan Dewan Undangan Negeri P.Pinang semalam, pihak Polis negeri telah menahan 13 orang lelaki melayu untuk siasatan kerana menceroboh. Sehingga kini, difahamkan mereka masih berada di IPD Timur Laut untuk memberikan kenyataan.

Siasatan dilakukan dipercayai atas desakan Ketua Menteri yang mahu pihak Polis bertindak tegas kepada pihak terbabit yang didakwa menceroboh ke bangunan kerajaan serta menganggu urusan pentadbiran kerajaan negeri.

Inilah nasib melayu di negara ini.. Jika bangsa bukan melayu yang bertindak diluar batasan mengecam pentadbiran kerajaan, ianya langsung tidak diambil tindakan. Tetapi jika perbuatan tersebut dilakukan oleh melayu, maka cepatlah pihak terbabit tampil untuk kedepan.

RSN Rayer yang mengecam serta memalukan pemimpin melayu dengan maki hamun "celaka".., namun langsung tiada tindakan diambil keatas wakil DAP tersebut.. Dan apabila melayu-melayu di negeri P.Pinang ini bertindak diatas kebiadapan Rayer, maka wajarkah tindakan dikenakan keatas mereka?

Sebelum ini pemimpin pembangkang seperti Tian Chua, Teressa Kok serta beberapa individu bukan melayu telah melakukan provokasi melampau terhadap pemimpin serta orang melayu didalam negara ini. Namun tiada tindakan yang diambil walaupun banyak laporan Polis dibuat.

Menghairankan dan amat menakjubkan! Pihak pembangkang sering mengutuk pasukan keselamatan didalam negara ini dan sering juga kita dengar PDRM digelar sebagai anjing kerajaan. Walaupun begitu, PDRM sering juga digunakan untuk kepentingan pembangkang sendiri.

Persoalannya disini, jika sebelum ini pembangkang menggelar Polis sebagai anjing kerajaan kerana banyak melakukan tugas mengawal entiti serta kepentingan kerajaan, apakah kini pembangkang perlu mengakui bahawa Polis sudah bertukar menjadi "anjing" Pakatan. ~ Utaranews.

5 ulasan :

 1. Jika 13 orang tak cukup bawa 1300 orang tak cukup lagi bawa 13000. Sekiranya 130000 orang Melayu ditahan termasuk aku MAKA pecahlah tembok penjara mana sekali pun dalam Tanah Melayu ni.

  Allah Akhbar! Zahid Melayu dah semakin panas!...

  BalasPadam
 2. aku sokong

  BalasPadam
 3. Kesabaran ada batasannya....wahai saudaraku bertindaklah mengikut kewarasan....kadangkala musuh cuba memprovokasi melayu islam... berfikir sebelum bertindak.... kalau dah sampai masa agama allah dihina melampau lampau, saya sendiri akan menyertai kalian.... kepada kaum bukan islam, berhati2 dlm perbuatan krn negara ini ada berbilang kaum, n hormat mghormati amat perlu..... pahlawan kami tlh lama mati, tetapi amalan mereka tetap bersama kami sehingga ke hari ini..patah tumbuh hilang berganti..... kalau terasa nk lihat sgt kehebatan ilmu allah n tentera allah... provokelh n tindas lh org islam seteruk2 sekali... bila hilang kesabaran, dtg lh pahlawan2 allah....

  BalasPadam
 4. Jauhkan dari 13 mai berulang,tapi kalau merika mahukan jugak kali ni rembat secukup-cukupnya,saya percaya polis/askar pun ada dendam kesumat yg terpendam utk merika.pahlawan bangsa maseh banyak didalam Negara.botol kicap,botol cuka akan hancur menjadi kaca.BERJUANG DEMI AGAMA BANGSA DAN NEGARA TANAH MELAYU.

  BalasPadam
 5. pengarah siasatan jenayah bukit aman CINA ,,,ok..beri perhatian.

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online