BREAKING NEWS

Guan Eng KANTOIIII !!! St Xavier tak benarkan pelajar lelaki berambut panjang...


Gua baru je lepas calling-calling kengkawan lama gua di St Xavier.. Gua bertanyakan pasal undang-undang sekolah tu yang dikatakan membenarkan para pelajar lelakinya berambut panjang..

Terus member gua menafikan dan tanya gua siapa yang cakap macam tu.. Gua pun bagitau kat dia yang Ketua Regim DAP Penang yang tuduh ST Xavier benarkan pelajar dorang simpan rambut panjang..

Member gua sekali lagi nafikan dan kata Lim Guan Eng memang kaki penipu nombor satu di Penang.. Katanya.., sapa tak kenal dengan perangai cina kiasu tu...

Soo.., nampaknya Guan Eng sekali lagi KANTOIII bila cuba nak spin isu disiplin anak dia yang suka ramas nenen hingga ditukar sekolah..

Ada ke patut dia kata anak dia ditukarkan ke ST Xavier pasal kat SMJK Heng Ee tak boleh berambut panjang? Bodoh punya Ketua Menteri !!!

"Anak saya terkejut besar dengan segala pembohongan ini. Beliau juga tidak pergi ke sekolah selama dua hari. Saya berasa sedih bahawa saya tidak dapat melindunginya daripada perbuat keji Umno itu.”

Jelasnya, anaknya itu berpindah sekolah bukan kerana masalah disiplin seperti yang didakwa oleh blog pro-Umno tetapi kerana mahu menyimpan rambut yang lebih panjang.

Di sekolah asalnya, SMJK Heng Ee, pelajar lelaki diwajibkan menggunting pendek rambut mereka. - Lim Guan Eng

Dan gua harap sangat pihak ST Xavier keluarkan kenyataan rasmi pasal hal ni.. Kalau pihak St Xavier memihak pada Guan Eng, gua akan panjangkan perkara ni kepada Kementerian Pelajaran..

Mana boleh sekolah bantuan kerajaan benarkan pelajar lelaki berambut panjang beb.. Ini dah melangkaui peraturan disiplin yang ditetapkan untuk pelajar di sekolah tu..

Apapun.., Lim Guan Eng dah KANTOII dalam pusingan kali ni.. Lu sudah goyang la apekkk!!! Sikit hari lu mesti tumbang punya lahh... Lu banyak langsi dulu.. sekarang lu mana mau larii.. Hahahahaha...

4 ulasan :

 1. Undang2 sekolah rambot takleh panjang.. Nama pun imej budak sekolah.. Bapak ko boleh lak sikat tepi berkilat.. Takan bapak kemas anak selekeh.. Anak CM tu.. Kata anak khalifah.. Rambut panjang takleh.. Bulu bawah panjang takpe.. Betol tak MPP?? Oii Lim Tey Teik mane ko.. Hahahaha Lim Kow Pek carik ko nie..Dr Alban pun rambot pendek tau..

  BalasPadam
 2. Kalau Allah nak tunjukkan sekelip mata dia tunjukkan kebesarannya. Tak sampai beberapa minggu si Khalifah Celup ni begitu angkuh mengatakan Johor tempat yang tak selamat. Sekarang si Khalifah Celup pulak yang tercungap2 minta nyawa.

  kah...kah...kah
  kah...kah...kah
  kah...kah...kah
  kah...kah...kah
  kah...kah...kah
  kah...kah...kah
  kah...kah...kah

  BalasPadam
 3. kalau tu la alasannya yang tak logik langsung... memang betul la tuduhan tu..

  BalasPadam
 4. Lim Ah Pek bapa kepada 'Marcus boob'...

  BalasPadam

About

Blog ini mengandungi penulisan artikel yang berunsurkan..

(Edisi18PL), menyentuh aspek agama, sosial dan politik,
(Edisi18SX), mengandungi unsur seks yang agak keterlaluan,
(Edisi18SG), ada gabungan dua atau lebih unsur ganas, seram dan seks,

Setiap kandungan didalam blog ini hanyalah merupakan satira politik dan juga pojok penulisan peribadi. Jangan ambil serius sangat kalau terasa dipersendakan dan terkena di batang hidung sendiri. Sila bertindak bijak untuk kebaikan diri masing-masing.

Terima kasih kerana berlapang dada sewaktu membaca.
 
Copyright © 2014 MPP Online